Posts in "Новости"

Новости

Празднование Дня русского языка в Софии

Уважаемые коллеги!
Приглашаем Вас принять участие в торжественных мероприятиях по случаю Дня русского языка – 6 июня.Программа:
  • 16.00возложение цветов у памятника А.С.Пушкину и чтение стихов поэта;
  • 17.30в РКИЦ (ул.Шипка, 34) состоится торжественное открытие выставки «Начало русской письменности» Московского государственного объединенного художественного историко-архитектурного и природно-ландшафтного музея-заповедника Коломенское. Вход свободный.
Концерт-поздравление
Фуршет
Ждем Вас!

С Днем Великой Победы!

С Днем Великой Победы!Помним!Гордимся!Благодарим!
Скъпи колеги,
Поздравяваме Ви с Деня на Победата!
Представяме Ви снимки от тържеството по случай празника пред паметника на Съветската армия в София. От името на Дружеството на русистите в България бяха поднесени цветя на паметника.

Юбилей на главния редактор на списание “Болгарская русистика”

Уважаема доцент Владова,
14 март за Вас е специална дата – Вие достигате почтената възраст, която съвсем не е адекватен признак на Вашата бодрост, енергия, устременост и действие в съвременния живот. 80 години би трябвало да бъде средата на човешкия живот, особено за Вашата дейна натура. Богатият Ви творчески и обществен живот говори за това.
Активен изследовател, ръководител на докторанти, търсен преводач на руската литература, достигнала висотата на вицепрезидент на МАПРЯЛ, член на Президиума на МАПРЯЛ, дългогодишен председател на Дружеството на русистите в България, главен редактор на научното списание „Болгарская русистика”, любяща майка и баба, активна общественичка. Всичко това сте Вие.Читайте дальше ...

Изложба на проф. Стоян Домусчиев “Български и руски импресии”, РКИЦ, София

Уважаеми колеги,
Каним Ви на откриване  изложбата на проф. Стоян Домусчиев “Български и руски импресии”, която ще се състои на 16 февруари (петък) 2018 г. от 18:00 часа в Мраморната зала на РКИЦ, София.
Редколегия

 

 

Тържество пред Паметника на Опълченците

Уважаеми колеги,
Каним Ви на тържество пред Паметника на Опълченците по случай 140-годишнината от Особождението на България на 3 март от 11 часа.
Редколегия

Международна конференция за 140-годишнината от Освобождението на България, БАН, София

Уважаеми колеги,
Каним Ви да присъствате на Международна конференция, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България, която ще се състои в четвъртък, 1 март 2018 г., в Големия салон на БАН, София.
Редколегия

Сайт за събития по случай 140-годишнината от Руско-турската Освободителна война

Уважаеми колеги,
Информирам Ви, че по случай 140-годишнината от Руско-турската Освободителна война /1877 – 1878 год./ и възстановяването на българската държавност Общонационалният инициативен комитет създаде сайт за събития и прояви за забележителната годишнина: 
Колегите от Софийското дружество могат да посещават всички прояви, като се информират от този сайт.
Председател на дружеството
на русистите в България
Проф. д-р .Валентина Аврамова